Вы используете устаревший браузер. Сайт может отображаться некорректно, вам необходимо обновить браузер. ×

Teplem proti podzimní depresi. V Praze je 201 saun!

V nadcházejícím období zimy je důležité zaměřit se na posílení imunity. Oblíbeným prostředkem pro udržení zdravé kondice je saunování. V Praze jsou sauny velmi rozšířené a pražané si tu svou mohou najít jednoduše a rychle v informačním systému Prahy s 3D mapou 2GIS. Věděli jste například, že se v Praze nachází také specializované gay sauny?

Dle údajů 2GIS z října 2015 je v Praze 201 zařízení, které nabízejí saunu. Praktický systém vyhledávání dokáže filtrovat podniky podle různých kritérií. Zjistit tak lze nejen to, kde se sauna nachází, jakou má otevírací dobu nebo telefonní číslo pro objednání, ale také zda se jedná o infrasaunu (17) nebo aroma saunu (8). V rámci dalších kritérií je možné vybrat podniky, které zároveň nabízí parní lázeň (37), římskou páru (2) anebo vířivku (51). V systému jsou rovněž zahrnuty 2 specializované sauny pro gay komunitu.

Účinky saunování

Saunování má blahodárný vliv na zdraví a zejména v chladných měsících pomáhá i lidské psychice a působí proti depresi. „Sauna uvolňuje a odlehčuje napětí, zmenšuje úzkost a agresivitu a přitom povzbuzuje. Pravidelné saunování podporuje také schopnost k výkonu, a to zejména ve druhém dni po saunování,“ vysvětluje MUDr. Eva Pluhařová z nemocnice v Brandýse nad Labem a dodává: „Saunování má pozitivní účinky také na dýchací cesty, a to nejen u dospělých, ale i u dětí. Vlivem saunové lázně dochází k rychlejšímu odstraňování nahromaděného hlenu, ke zvýšení tvorby obranných látek (imunoglobinu A) přímo na sliznici, k uvolnění hladkého svalstva, a tím k celkovému zlepšení dýchání.“

Informační systém 2GIS si můžete kromě chytrých zařízení nainstalovat i do svého PC. Pro další informace navštivte www.2GIS.cz.

Jiné události

  • Ještě nemáte přezuto? V Praze najdete 750 pneuservisů!

    20. červen 2016
    S přezutím letních pneumatik na zimu není radno otálet. Z údajů informačního systému Prahy s 3D mapou 2GIS vyplývá, že obyvatelé Prahy a přilehlých obcí mají nablízku k dispozici 750 pneuservisů a dalších 180 prodejců pneumatik a disků[1]. Včasné přezutí má své výrazné výhody: na výběr je ještě dostatek volných termínů a řidiče nezaskočí náhlá změna počasí.
  • 2GIS usnadňuje orientaci ve vícepodlažních budovách v Praze

    19. červen 2016
    Ve kterém patře motolské nemocnice je porodnické oddělení? Na kterém poschodí městského úřadu se nachází živnostenský odbor? Prodávají obuv v obchodním centru v podzemním podlaží, nebo až ve druhém patře? Na tyto otázky dává rychlé a spolehlivé odpovědi informační systém 2GIS s 3D mapou Prahy. Kromě veškerých kontaktních údajů či umístění vchodu do budovy totiž jeho uživatelé získají také informace, ve kterém patře vícepodlažní budovy se hledaná instituce, restaurace či obchod nachází.
  • Informační systém Prahy 2GIS startuje podzimní kampaň

    18. červen 2016
    Pražané se od října mohou potkávat s kampaní společnosti 2GIS, a to v ulicích na CLV plochách, v MHD či na B1 plakátech v restauracích, klubech, barech, fitness zařízeních či čekárnách a ordinacích lékařů. Kampaň bude zároveň intenzivně využívat online formátů a mediální podpory na sociálních sítích. Zaměřena bude na Prahu a spádové oblasti.