Вы используете устаревший браузер. Сайт может отображаться некорректно, вам необходимо обновить браузер. ×

2GIS usnadňuje orientaci ve vícepodlažních budovách v Praze

Ve kterém patře motolské nemocnice je porodnické oddělení? Na kterém poschodí městského úřadu se nachází živnostenský odbor? Prodávají obuv v obchodním centru v podzemním podlaží, nebo až ve druhém patře? Na tyto otázky dává rychlé a spolehlivé odpovědi informační systém 2GIS s 3D mapou Prahy. Kromě veškerých kontaktních údajů či umístění vchodu do budovy totiž jeho uživatelé získají také informace, ve kterém patře vícepodlažní budovy se hledaná instituce, restaurace či obchod nachází.

„Informační systém 2GIS je užitečným průvodcem nejenom po Praze, ale také po jednotlivých pražských budovách. Uživatelům naší aplikace či webových stránek šetříme čas, protože jim na jednom místě předáváme všechny potřebné informace o místě, kam se chystají. A údaje o podlaží považujeme za stejně důležité, jako je samotná adresa,“ říká Jan Vališ, ředitel společnosti 2GIS, a dodává: „Veškeré informace v 2GIS samozřejmě neustále aktualizujeme prostřednictvím vlastního call centra, kartografického týmu i specialistů přímo v terénu.“

City Tower nebo Palladium doslova na dlani

Nejvyšší budovou v Praze je Žižkovský vysílač, který měří 216 metrů. Podle počtu podlaží však mají prvenství rovnou dvě budovy čítající shodně 27 pater. Jsou to City Tower a City Empiria na Praze 4. Informační systém 2GIS obsahuje detailní údaje o celkem 124 společnostech, které v těchto budovách sídlí, včetně nepostradatelné informace, na jakém patře se nacházejí. V mobilní aplikaci 2GIS mají uživatelé k dispozici také praktické průřezy obchodními centry podle jednotlivých podlaží.

Zajímavosti o pražských vícepodlažních budovách

  • Budovy v rámci administrativních hranic Prahy mají průměrně 3,03 podlaží.
  • Největší počet výškových budov (10 a více pater) se nachází na území Prahy 8.

Nalezneme zde celkem 358 výškových budov.

  • Žádné výškové budovy naopak nestojí v Praze 19, 21 a 22. Nejvyšší budova na Praze 22 má dokonce jen 7 pater, což je nejmenší počet mezi nejvyššími budovami v jednotlivých pražských obvodech.
  • Výškové budovy s největším počtem pater (konkrétně 27) se nacházejí na Praze 4.
  • Florentinum na Praze 1 nevyniká se svými 9 patry množstvím poschodí, je to však budova s největším počtem vchodů v celé Praze.

O 2GIS

2GIS je propracovaný informační systém s mapami měst, provozovaný stejnojmennou společností. Aktuálně zahrnuje více než 280 měst v 8 zemích světa včetně metropole České republiky. Díky 2GIS získají obyvatelé i návštěvníci Prahy informace o lékárnách, bankomatech, kadeřnictvích, restauracích, klubech, kinech, divadlech, vysokých školách, úřadech, policii a mnoha dalších organizacích.

Mapa 2GIS obsahuje detailní vyznačení silnic, chodníků a stezek s nejstaršími budovami i novostavbami. Součástí je také vyhledávání optimální trasy pro cestování MHD i autem. V adresáři se zobrazují podrobné informace o organizacích včetně kontaktních údajů, vstupů do budov a nejbližšího parkování, které několikrát do roka aktualizují specialisté společnosti 2GIS.

Informační systém s mapami 2GIS lze používat online na webových stránkách www.2gis.cz. Všechny funkce a mapy jsou dostupné i bez připojení k internetu prostřednictvím aplikace pro počítače, smartphony a tablety. Aplikace 2GIS je zdarma ke stažení přes App Store, Google Play, BlackBerry World a Windows.

Kontaktní osoba                                                        

Veronika Šoufková, Ogilvy PR                                    

Tel.: +420 724 442 965                                    
E-mail: [email protected] 

Jiné události

  • Informační systém Prahy 2GIS startuje podzimní kampaň

    18. červen 2016
    Pražané se od října mohou potkávat s kampaní společnosti 2GIS, a to v ulicích na CLV plochách, v MHD či na B1 plakátech v restauracích, klubech, barech, fitness zařízeních či čekárnách a ordinacích lékařů. Kampaň bude zároveň intenzivně využívat online formátů a mediální podpory na sociálních sítích. Zaměřena bude na Prahu a spádové oblasti.
  • Jak vzniká geoinformační systém Prahy 2GIS aneb z reálného do digitálního světa

    17. červen 2016
    Informační systém 2GIS s 3D mapou Prahy nabízí skrze stejnojmennou mobilní aplikaci detailní informace o pražských organizacích, promyšlený způsob vyhledávání, důmyslný systém filtrů pro intuitivní vyhledávání a plánovač cest. To vše funguje díky nepřetržité práci týmu specialistů, kteří každý měsíc aktualizují data a do mapy zanášejí stále nová místa a informace, aby co nejvíce uživatelům usnadnil život v Praze. Cesta z reálného světa do toho digitálního však není jednoduchá.
  • Novým ředitelem společnosti 2GIS se stal Jan Vališ

    15. červen 2016
    Tým 2GIS s rychle se rozvíjejícím informační systémem Prahy a 3D mapou posílil začátkem července na pozici ředitele Jan Vališ (41). Ten přichází ze společnosti ALUKOV a.s., kde měl na starosti přípravu strategie produktové propagace, obchodní strategii firmy pro vstup na nové trhy v rámci České republiky a Společenství nezávislých států (SNS) a zodpovídal také za tvorbu a rozvoj dealerské sítě pro Rusko a SNS.