Вы используете устаревший браузер. Сайт может отображаться некорректно, вам необходимо обновить браузер. ×

Co uživatelé 2GIS nejčastěji vyhledávali v roce 2014?

Společnost 2GIS, která v rámci své stejnojmenné aplikace vytváří jedinečný informační systém s mapou města Prahy a více než 70 tisíci organizacemi, se podívala zpět do roku 2014, aby zjistila, co uživatelé mobilní aplikace 2GIS v minulém roce nejčastěji vyhledávali. Z nejvyhledávanějších kategorií pak sestavil žebříček TOP 5. Nejvyhledávanější kategorií v roce 2014 byly Restaurace.

TOP 5 nejvyhledávanějších kategorií v roce 2014 vévodí Restaurace, které jsou díky velmi detailním informacím (otevírací doba, možnosti platby, polední menu nebo třeba cenové rozmezí) dlouhodobě nejvyužívanější funkcí aplikace 2GIS. Z TOP 5 nejvyhledávanějších tak kategorie Restaurace zabírá celých 53 %. Na druhém místě se umístila kategorie Hotely a Penziony s 18 % a pomyslnou bronzovou příčku obsadila kategorie Bary s 11 % z TOP 5 nejvyhledávanějších.

* 100% = součet TOP 5 nejvyhledávanějších kategorií ve 2GIS v roce 2014

„Průběžný monitoring nejvyhledávanějších klíčových slov a kategorií je pro nás po celý rok velmi důležitý. Víme tak, na jaké kategorie se máme více zaměřit a věnovat jim větší pozornost. Přidáváme tak do vyhledávání i stále nové filtry, aby bylo co nejjednodušší najít hledané místo nebo bod zájmu. Věříme, že do budoucna tak budeme uživatelům naší aplikace moci ještě více zpříjemnit její každodenní používání,“ říká Světlana Chugunova, výkonná ředitelka 2GIS.

Žebříček TOP 5 nejvyhledávanějších kategorií tak na 4. a 5. místě uzavírají Supermarkety a Obchodní centra, které získaly shodně po 9 %.

„Ve 2GIS se zaměřujeme především na kvalitu údajů. Uživatelé tak mají přístup ke stále aktuálním informacím jako jsou kontaktní údaje, otevírací doba, průměrná útrata u restaurací a barů, možnosti placení v obchodech nebo přesně zakreslené vstupy do budov. Všechny údaje proto jednou za měsíc aktualizujeme,“ doplňuje Světlana Chugunova.

Mobilní aplikace 2GIS je dostupná ZDARMA v App Store a v Google Play.

Jiné události