Вы используете устаревший браузер. Сайт может отображаться некорректно, вам необходимо обновить браузер. ×

Objevte s 2GIS kina pod odkrytým nebem

Letní kina jsou v myslích většiny z nás celkem jednoznačně spojena s představou prázdninové a letní romantiky. Z průzkumu o letních kinech vyplývá, že většina Pražanů si dopřává tento zážitek především mimo hlavní město. V Praze letní kina navštěvují sporadičtěji. Obvykle totiž neví, kde je hledat. Proto informační systém Prahy 2GIS k 1. 8. 2015 přehledně zpracoval pražská letní kina, aby návštěvníkům usnadnil cestu za jedinečným filmovým zážitkem. Věděli jste například, že letní kino můžete navštívit i na takových místech jako jsou nádraží, bar pod kyvadlem nebo pláž? Nově můžete všechny tyto lokality i s důležitými doprovodnými informacemi nalézt právě v informačním systému 2GIS.
 

Podle průzkumu, který primárně cílil na obyvatele hlavního města, téměř 89 % dotázaných již někdy letní kino navštívilo. Většina z nich (55 %) ovšem mimo hlavní město. Jako hlavní důvod, proč nechodí do letního kina v Praze, uvádí téměř 45 % dotázaných, že neví, kde pražská letní kina hledat. Dalších 15 % se svěřuje, že je návštěva letního kina ještě nenapadla, a 13 % respondentů zmiňuje časové důvody. Mezi tři nejznámější a nejpopulárnější letní kina patří Regina v Karlíně, Aperol Spritz ve Žlutých lázních a letní kino na Střeleckém ostrově.

Pro všechny, kdo se nechtějí nechat během letošních prázdnin ochudit o tento jedinečný letní zážitek, je tu velmi snadné řešení. Stačí zadat slovní spojení „letní kino“ do vyhledávače buď on-line na stránkách www.2gis.cz nebo off-line ve stejnojmenné mobilní aplikaci. Okamžitě pak získáte v detailní mapě přehled o letních kinech ve svém okolí včetně dodatečných informací o otevírací době, způsobu platby či kontaktech. A vždy budete mít jistotu, že získané údaje jsou aktuální. 2GIS totiž využívá vlastní call centrum, které kontaktuje organizace a informace ověřuje a aktualizuje na denní bázi.

„Letní kino je příkladem pravé letní romantiky. Kde jinde máte zářivé hvězdy nad hlavou i před sebou na plátně? Cestou do letního kina se však nemusíte řídit podle hvězd. Informační systém Prahy s 3D mapou 2GIS totiž obsahuje také praktický plánovač trasy,“ říká Jan Vališ, ředitel společnosti 2GIS, a dodává: „Stačí si vybrat, zda do kina pojedete autem či městskou hromadnou dopravou. V prvním případě se vám jistě budou hodit také informace o nejbližších možnostech parkování včetně informací o zónách, počtu parkovacích míst a ceně parkovného.“

Aplikace 2GIS je zdarma ke stažení přes App Store, Google play, BlackBerry World a Windows.

Tipy na nejneobvyklejší letní kina v Praze:

Letní kino na nádraží

Prostory Nákladového nádraží Žižkov již dlouho neslouží svému původnímu účelu. Jejich nevšední atmosféru můžete nyní vstřebávat během řady kulturních akcí včetně promítání filmů.

Letní kino na přání

O tom, co se bude promítat, rozhodují v letním kině v MeetFactory samotní diváci. Netradiční je také samotný industriální prostor, ve kterém je plátno umístěné.

Letní kino u kyvadla

Kamenná dominanta Letenských sadů ožívá díky nově zbudovanému baru a kulturnímu centru Stalin přímo pod kyvadlem.

Jiné události

  • Celá čtvrtina všech restaurací a barů v Praze ožívá fotbalem

    17. červen 2015
    V Praze dnes úvodním utkáním Čechů proti reprezentaci Dánska startuje evropský šampionát fotbalistů do 21 let. Protože jsou vstupenky na české zápasy vyprodány, svátku fotbalu se bude fandit také ve sportbarech a restauracích. Podle údajů společnosti 2GIS, která provozuje stejnojmennou aplikaci s informačním systémem a 3D mapou, si mohou fanoušci vychutnat sportovní přenosy v celkem 803 pražských restauracích a barech.
  • S aplikací 2GIS toho stihnete při Pražské muzejní noci více

    13. červen 2015
    Celkem 48 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 80 objektech se zapojí do již dvanácté Pražské muzejní noci. Jak si co nejlépe užít zdarma nočních prohlídek, neztrácet v sobotu 13. června 2015 čas blouděním, kde cestou za nočním životem v metropolitních muzejních institucích nabrat síly, ale i to, jak se dostat k ránu domů, poradí mobilní offline aplikace 2GIS.
  • MS v hokeji budou Pražané podle 2GIS moci sledovat v 661 barech a restauracích

    22. duben 2015
    Mistrovsví světa v hokeji začíná již v pátek 1. května a ten, kdo nestačil v předprodeji zakoupit vstupenky na zápasy do O2 Arény, bude pravděpodobně hledat místo, kde si zápasy českého národního týmu užít ve společnosti svých přátel. První volbou bývají právě restaurace a bary, které nabízejí sportovní přenosy. 2GIS se do své databáze podíval na to, kolik takových v Praze je a kde jich hokejoví fanoušci najdou nejvíce.