Вы используете устаревший браузер. Сайт может отображаться некорректно, вам необходимо обновить браузер. ×

Ještě nemáte přezuto? V Praze najdete 750 pneuservisů!

S přezutím letních pneumatik na zimu není radno otálet. Z údajů informačního systému Prahy s 3D mapou 2GIS vyplývá, že obyvatelé Prahy a přilehlých obcí mají nablízku k dispozici 750 pneuservisů a dalších 180 prodejců pneumatik a disků[1]. Včasné přezutí má své výrazné výhody: na výběr je ještě dostatek volných termínů a řidiče nezaskočí náhlá změna počasí.

Najít si informace o nejbližším servisu je ve 2GIS velmi jednoduché. Z celkového počtu 750 provozoven je možné vyfiltrovat jen ty pro nákladní auta (dle údajů 2GIS jich je 57), během chvilky najít provozovnu, kde uskladnit na zimu pneumatiky, nebo vyhledat servis, kde vám opraví například i disky.

Pneuservisy pokrývají celou Prahu, stačí zavolat a objednat si termín výměny. Specialisté společnosti 2GIS pravidelně shromažďují a ověřují informace o všech organizacích, které jsou v adresáři. Adresy, telefonní čísla, pracovní doba a desítky dalších podrobností, které odlišují jednu organizaci od druhé, jsou tedy spolehlivé a aktuální. 

Povinnost zimního obutí automobilu v České republice začíná na vybraných úsecích 1. 11. a končí 31. 3. Vždy však záleží na stavu vozovky. Pokud již na začátku listopadu bude na silnici souvislá vrstva sněhu, ledu nebo námrazy, zimní obutí je bezpodmínečně nutné.[2]

Za porušení povinnosti použít za stanovených podmínek zimní pneumatiky může být řidičům uložena v blokovém řízení pokuta do 2 000 Kč. Pokud by další jízdou na nevyhovujících pneumatikách mohlo dojít k ohrožení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, je policie navíc oprávněna zakázat řidiči další jízdu.



[1] Aktualizované k 30. 9. 2015

[2] Zdroj: webové stránky Policie ČR

Jiné události

  • 2GIS usnadňuje orientaci ve vícepodlažních budovách v Praze

    19. červen 2016
    Ve kterém patře motolské nemocnice je porodnické oddělení? Na kterém poschodí městského úřadu se nachází živnostenský odbor? Prodávají obuv v obchodním centru v podzemním podlaží, nebo až ve druhém patře? Na tyto otázky dává rychlé a spolehlivé odpovědi informační systém 2GIS s 3D mapou Prahy. Kromě veškerých kontaktních údajů či umístění vchodu do budovy totiž jeho uživatelé získají také informace, ve kterém patře vícepodlažní budovy se hledaná instituce, restaurace či obchod nachází.
  • Informační systém Prahy 2GIS startuje podzimní kampaň

    18. červen 2016
    Pražané se od října mohou potkávat s kampaní společnosti 2GIS, a to v ulicích na CLV plochách, v MHD či na B1 plakátech v restauracích, klubech, barech, fitness zařízeních či čekárnách a ordinacích lékařů. Kampaň bude zároveň intenzivně využívat online formátů a mediální podpory na sociálních sítích. Zaměřena bude na Prahu a spádové oblasti.
  • Jak vzniká geoinformační systém Prahy 2GIS aneb z reálného do digitálního světa

    17. červen 2016
    Informační systém 2GIS s 3D mapou Prahy nabízí skrze stejnojmennou mobilní aplikaci detailní informace o pražských organizacích, promyšlený způsob vyhledávání, důmyslný systém filtrů pro intuitivní vyhledávání a plánovač cest. To vše funguje díky nepřetržité práci týmu specialistů, kteří každý měsíc aktualizují data a do mapy zanášejí stále nová místa a informace, aby co nejvíce uživatelům usnadnil život v Praze. Cesta z reálného světa do toho digitálního však není jednoduchá.