Вы используете устаревший браузер. Сайт может отображаться некорректно, вам необходимо обновить браузер. ×

Celá čtvrtina všech restaurací a barů v Praze ožívá fotbalem

V Praze dnes úvodním utkáním Čechů proti reprezentaci Dánska startuje evropský šampionát fotbalistů do 21 let. Protože jsou vstupenky na české zápasy vyprodány, svátku fotbalu se bude fandit také ve sportbarech a restauracích. Podle údajů společnosti 2GIS, která provozuje stejnojmennou aplikaci s informačním systémem a 3D mapou, si mohou fanoušci vychutnat sportovní přenosy v celkem 803 pražských restauracích a barech. To představuje celou čtvrtinu všech hospod a hospůdek v metropoli. Téměř polovina podniků má bezbariérový přístup a u 287 z nich se bude fandit na letní zahrádce.


„Fotbal je celosvětově nejpopulárnějším sportem a český fanoušek si tuto událost jistě nenechá ujít. Ti, kteří se nedostanou na stadion, mohou využít naše offline mapy 2GIS, aby si našli bar či restauraci, kde sportovní přenosy vysílají,“ říká Petra Dlabalová, marketingová specialistka společnosti 2GIS, a dodává: „Uživatelé aplikace 2GIS mají vždy k dispozici ty nejaktuálnější informace. Zjistí například, že 201 restaurací, které sportovní přenosy vysílají, je nekuřáckých nebo s nekuřáckým salonkem nebo že 92 jich má dětský koutek, což ocení především tatínkové. V případě pražských barů zjistí, že sportovní přenosy vysílá 257 podniků, 204 jich má wi-fi a 100 bezbariérový přístup*.“

Ten pravý podnik v Praze přesně podle vašich představ najdete v systému 2GIS snadno pomocí fulltextového vyhledávání a několika filtrů. Ve vybraném podniku si můžete rovnou zarezervovat stůl, protože 2GIS obsahuje i kontaktní údaje a telefonní číslo vytočíte jediným kliknutím. Součástí je také navigace v MHD i pro automobily.

Informační systém s mapami 2GIS můžete používat online na webových stránkách www.2gis.cz. Všechny funkce a mapy jsou dostupné také prostřednictvím offline aplikace pro smartphony a tablety. Díky tomu fungují mapy i na místech, kam nedosáhne wi-fi či mobilní signál.

* Uvedená čísla jsou ověřená aplikací 2GIS k 15. 6. 2015.

Jiné události

  • S aplikací 2GIS toho stihnete při Pražské muzejní noci více

    13. červen 2015
    Celkem 48 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 80 objektech se zapojí do již dvanácté Pražské muzejní noci. Jak si co nejlépe užít zdarma nočních prohlídek, neztrácet v sobotu 13. června 2015 čas blouděním, kde cestou za nočním životem v metropolitních muzejních institucích nabrat síly, ale i to, jak se dostat k ránu domů, poradí mobilní offline aplikace 2GIS.
  • MS v hokeji budou Pražané podle 2GIS moci sledovat v 661 barech a restauracích

    22. duben 2015
    Mistrovsví světa v hokeji začíná již v pátek 1. května a ten, kdo nestačil v předprodeji zakoupit vstupenky na zápasy do O2 Arény, bude pravděpodobně hledat místo, kde si zápasy českého národního týmu užít ve společnosti svých přátel. První volbou bývají právě restaurace a bary, které nabízejí sportovní přenosy. 2GIS se do své databáze podíval na to, kolik takových v Praze je a kde jich hokejoví fanoušci najdou nejvíce.
  • Neztraťte se v ZOO s 2GIS

    24. březen 2015
    Společnost 2GIS, která v rámci své stejnojmenné aplikace vytváří jedinečný geoinformační systém s mapou města Prahy a mapuje již více jak 70 tisíc pražských organizací, nabízí svým uživatelům kompletní mapu pražské ZOO, která kromě samotných pavilonů a výběhů zvířat mapuje i pamětihodnosti, jako jsou sochy a pomníky nebo odpočinková místa a dětská hřiště.